Włoskie pieczywo z dodatkiem soli morskiej, oliwy D.O.P. i rozmarynu
Włoskie pieczywo z mortadelą, ricottą i pistacjami
Talerz włoskich wędlin, piemonckich serów i marynat podawanych z focaccią
Frytki z polenty z fenkułem i parmezanem podawane z majonezem truflowym
Tatar wołowy z Lardo i chipsem z parmezanu
Tradycyjny Piemoncki przysmak – sos z oliwy, czosnku i anchois z chrupiącymi warzywami sezonowymi
Carpaccio z ośmiornicy z suszonymi oliwkami, selerem naciowym, sosem z yuzu i marynowaną sałatą radicchio
Burrata nadziewana pesto, roszponka, karmelizowana brzoskwinia i orzechy pinii
Cienko krojona, pieczona cielęcina polana sosem z tuńczyka, kaparów i anchois
Gnocchi w sosie z piemonckich serów
Domowa lasagne z sosem Ragu, pieczona w piecu
Spaghetti z pesto z bazylii, prażonych orzechów pinii i parmezanem, z dodatkiem oliwy D.O.P
Pierożki nadziewane szarpaną wołowiną z lubczykiem, podawane z kurkami w sosie demi-glace
Ręcznie robiony makaron Tajarin z truflami
Risotto z krewetkami, bisque i marynowanymi pomidorkami
Pierożki Ravioli z kurkami i bobem w sosie maślano-cytrynowym
Tagliatelle z owocami morza, w sosie z białego wina
Tagliatelle z krewetkami i sosem z białego wina
Policzki wołowe w sosie z czerwonego wina, puree ziemniaczane, pieczona młoda marchew
Pierś kaczki z puree z batata, figą i wiśniowym sosem
Stek z polędwicy wołowej w sosie z zielonego pieprzu, podawany z ziemniakami pieczonymi
Płat cielęciny z szynką parmeńską D.O.P., duszony w białym winie, podawana z puree i mixem sałat
Grilowany stek z łososia podawany z szafranowym sosem, risotto na białym winie i dzikim brokułem
Smażony filet z okonia morskiego w sosie winno-maślanym, podawany z ziemniakami grillowanymi
Talerz owoców morza w białym winie dla dwóch osób, krewetki, kalmary, małże, vongole, ośmiornica, focaccia
Filet z Dorady z kurkami, bobem i musem morelowym
Smażone kalmary, ośmiornice, krewetki w towarzystwie mieszanych sałat
Biała pizza z najlepszymi Piemonckimi serami i świeżym tymiankiem
Sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, szynka, pieczarki portobello
Ricotta, mozzarella fior di latte, 'Nduja, krewetki w białym winie
Sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, szynka parmeńska D.O.P., rukola, pomidorki cherry, parmezan
Oryginalna mozzarella di bufala, sos pomidorowy, świeża bazylia
Sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, spianata piccante ventricina, konfitura z czerwonej cebuli
Sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, spianata piccante ventricina, salame napoli, prosciutto cotto, 'Nduja
mozzarella fior di latte, grillowane warzywa, karczoch, szpinak
Ricotta, mozzarella fior di latte, borowiki, natka pietruszki
Sos pomidorowy, mozzarella, salami łagodne
Sos pomidorowy, mozzarella, pikantne salami
Roszponka, pieczone warzywa korzenne w ziołach, rwana mozzarella di Bufala, pomidorki cherry, dresing bazyliowy
Bukiet sałat z granatem, pomidorkami cherry i krewetkami w tempurze kokosowej, sos majo z mango i chili
Bukiet sałat, dresing pomoarańczowo-imbirowy, gravlax z łososia, marynowana dynia z goździkami, żurawina, pomarańcza, pomidorki cherry
Bulion z pomidorów z kluskami bazyliowymi i serem stracciatella
Suflet czekoladowy naszej receptury podawany z lodami waniliowymi i porzeczką
Beza z mascarpone, marakują i owocami
Tiramisu według naszego autorskiego przepisu
Bulion pomidorowy z makaronem
Kluseczki gnocchi w sosie pomidorowym
Spaghetti z klasycznym sosem z mięsa i pomidorów
Sos pomidorowy, ser mozarella
Nagetsy podawane z frytkami i pomidorkami cherry
Osteria Piemonte – włoska restauracja Warszawa Ursus
Zapraszamy!