Chrupiące pieczywo z mozzarellą, soczyste pomidory z bazylią i oliwą DOP, szynka Parmeńska DOP
Kolorowe pomidory, mozzarella, świeża bazylia, oliwki, oliwa D.O.P.
Cienko krojona, dojrzewająca górna część wieprzowiny, marynowana w soli morskiej, podawana z miodem i orzechami
Spaghetti z pesto z bazylii, prażonych orzechów pinii i parmezanem, z dodatkiem oliwy D.O.P
Domowe Spaghetti z tuńczykiem, kaparami, pomidorami i anchois
Domowe spaghetti z oliwą, czosnkiem, papryczką peperoncino i natką pietruszki
Ręcznie robione Tagliatelle z klasycznym sosem z mięsa mielonego i pomidorów
Tagliatelle z włoską salsicią duszoną w czerwonym winie
Tagliatelle z polędwicą wołową i suszonymi pomidorami
Czarne tagliolini z owocami morza, w sosie z białego wina
Białe tagliatelle z krewetkami i sosem z białego wina
Policzki wołowe w sosie z czerwonego wina, puree ziemniaczane, pieczona młoda marchew
Stek z polędwicy wołowej w sosie z zielonego pieprzu, podawany z ziemniakami pieczonymi
Grilowany stek z łososia podawany z szafranowym sosem, risotto na białym winie i dzikim brokułem
Smażony filet z okonia morskiego w sosie winno-maślanym, podawany z ziemniakami grillowanymi
Talerz owoców morza w białym winie dla dwóch osób, krewetki, kalmary, małże, vongole, ośmiornica, focaccia
Biała pizza z najlepszymi Piemonckimi serami i świeżym tymiankiem
Sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, szynka, pieczarki portobello
Ricotta, mozzarella fior di latte, 'Nduja, krewetki w białym winie
Sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, szynka parmeńska D.O.P., rukola, pomidorki cherry, parmezan
Oryginalna mozzarella di bufala, sos pomidorowy, świeża bazylia
Sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, spianata piccante ventricina, konfitura z czerwonej cebuli
Sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, spianata piccante ventricina, salame napoli, prosciutto cotto, 'Nduja
mozzarella fior di latte, grillowane warzywa, karczoch, szpinak
Ricotta, mozzarella fior di latte, borowiki, natka pietruszki
Sos pomidorowy, mozzarella, salami łagodne
Sos pomidorowy, mozzarella, pikantne salami
Roszponka, pieczone warzywa korzenne w ziołach, rwana mozzarella di Bufala, pomidorki cherry, dresing bazyliowy
Bukiet sałat, szynka Parmeńska, figa, chutney z czerwonej cebuli, mus z gorgonzoli dolce, orzechy włoskie karmelizowane
Bukiet sałat, dresing pomoarańczowo-imbirowy, gravlax z łososia, marynowana dynia z goździkami, żurawina, pomarańcza, pomidorki cherry
Rosół z makaronem
Kluseczki gnocchi w sosie pomidorowym
Nagetsy podawane z frytkami i pomidorkami cherry
Osteria Piemonte – włoska restauracja Warszawa Ursus
Zapraszamy!