Włoskie pieczywo z dodatkiem soli morskiej, oliwy D.O.P. i rozmarynu
Włoskie pieczywo z mortadelą, ricottą i pistacjami
Talerz włoskich wędlin, piemonckich serów i marynat podawanych z focaccią
Tatar wołowy z chipsami z ziemniaka i pikantnym majonezem
Cienko krojona, pieczona cielęcina polana sosem z tuńczyka, kaparów i anchois
Carpaccio wołowe z kaparami, Grana Padano i rukolą
Sałatka z pomidorów z serem Burrata
Smażone krewetki (6szt.) z pomidorkami cherry i białym winem, ciabatta
Pieczywo, pomidory, bazylia, szynka Parmeńska, ser stracciatella
Pieczywo, pomidory, bazylia, ser stracciatella
Chrupiące plastry ciabatty z masłem truflowym
Gnocchi w sosie z piemonckich serów
Gnocchi z salsiccią duszoną w czerwonym winie
Tagliatelle z salsiccią duszoną w czerwonym winie
Szafranowe risotto z krewetkami i cukinią
Makaron z klasycznym sosem z mięsa mielonego i pomidorów
Pierożek Raviolo nadziewany kurkami / sos szafranowy / świeży bób i kurki
Aromatyczne risotto / świeże kurki / kurczak / koper / brandy / parmezan
Domowa lasagne z sosem Ragu, pieczona w piecu
Spaghetti z pesto z bazylii, prażonych orzechów pinii i parmezanem, z dodatkiem oliwy D.O.P
Pierożki nadziewane szarpaną wołowiną, z masłem i szałwią
Ręcznie robiony makaron Tajarin z truflami
Ręcznie robiony makaron Tajarin z aromatycznymi borowikami
Żółtko, guanciale, pecorino romano, pieprz
Pierożki nadziewane ricottą i szpinakiem w kremowym sosie z gorgonzoli
Spaghetti ze świeżymi pomidorami i bazylią
Domowe spaghetti z oliwą, czosnkiem, papryczką peperoncino i natką pietruszki
Makaron penne, wódka, pikantne salami, pomidory, ser stracciatella
Czarne tagliolini z owocami morza, w sosie z białego wina
Czarne tagliolini, z krewetkami, pomidorami i świeżym szpinakiem
Policzki wołowe w sosie z czerwonego wina, puree ziemniaczane
Konfitowane udko z kaczki, kluseczki dyniowe z ricottą, radicchio z sosem balsamicznym i demi-glace
Panierowany kotlet z piersi kurczaka nadziewany mozzarellą i kurkami / puree ziemniaczane / świeże kurki / bób
Stek z polędwicy wołowej w sosie z zielonego pieprzu, z frytkami z polenty i dzikim brokułem
Płat cielęciny z szynką parmeńską D.O.P., duszony w białym winie, podawana z puree i mixem sałat
Smażony filet z okonia morskiego w sosie winno-maślanym, podawany z ziemniakami grillowanymi
Talerz owoców morza w białym winie dla dwóch osób, krewetki, kalmary, małże, vongole, ośmiornica, focaccia
Filet z Dorady / szparagi / smażonyme warzywa / sos beurre blanc
Mule w sosie pomidorowym lub w sosie z białego wina
Smażone kalmary, ośmiornice, krewetki, w towarzystwie mieszanych sałat z oliwą oraz sosem mayo z mango i chili
Biała pizza z najlepszymi Piemonckimi serami i świeżym tymiankiem
Sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, szynka, pieczarki portobello
Ricotta, mozzarella fior di latte, guanciale (boczek), żółtko, parmezan
Ricotta, mozzarella fior di latte, bufala, mortadella, pistacje
Mozzarella fior di latte, stracciatella, czosnek, anchois, oliwki, pomidorki cherry, szałwia
Mozzarella fior di latte, ricotta z mango, krewetki, kalmary, pomidorki cherry, dresing limonkowo-imbirowy
Sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, szynka parmeńska D.O.P., rukola, pomidorki cherry, parmezan
Oryginalna mozzarella di bufala, sos pomidorowy, świeża bazylia
Sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, spianata piccante ventricina, konfitura z czerwonej cebuli, gorgonzola
Sos pomidorowy pikantny, mozzarella fior di latte, salami napoli, spianata picante, ser stracciatella, bazylia
mozzarella fior di latte, ricotta z pesto, pomidorki cherry, orzechy pini
Ricotta, mozzarella fior di latte, grzyby, parmezan, natka pietruszki
Sos pomidorowy, mozzarella, salami łagodne
Sos pomidorowy, mozzarella, pikantne salami
Roszponka, pieczone warzywa korzenne w ziołach, rwana mozzarella di Bufala, pomidorki cherry, dresing bazyliowy
Bukiet sałat z granatem, pomidorkami cherry i krewetkami w tempurze kokosowej, sos majo z mango i chili
Bukiet sałat, dresing pomoarańczowo-imbirowy, gravlax z łososia, marynowana dynia z goździkami, żurawina, pomarańcza, pomidorki cherry
Bulion z gęsi z makaronem szafranowym
Aksamitny krem z pomidorów podawany z Pesto Genovese
Włoska zupa warzywna z kluseczkami bazyliowymi
Suflet czekoladowy naszej receptury podawany z lodami waniliowymi i porzeczką
Sernik pistacjowy z kremem chantil
Beza z kremem mascarpone i truskawkami
Tiramisu według naszego autorskiego przepisu
Rosół z makaronem
Kluseczki gnocchi w sosie pomidorowym
Spaghetti z klasycznym sosem z mięsa i pomidorów
Sos pomidorowy, ser mozarella
Nagetsy podawane z frytkami i pomidorkami cherry
Osteria Piemonte – włoska restauracja Warszawa Ursus
Zapraszamy!