Od 19 do 25 listopada 2018 r. mamy przyjemność zaprosić Państwa do udziału w III Edycji Międzynarodowego TYGODNIA WŁOSKIEJ KUCHNI organizowanego przez Ambasadę Włoch w Polsce, Narodową Agencję Turystyki Włoskiej, Włoską Izbę Handlową oraz Włoski Instytut Kultury.

Celem wydarzenia jest dzielenie się wartościami i tradycjami prawdziwej włoskiej kuchni.

Z tej okazji przygotowaliśmy dla Was specjalne menu składające się z przystawki, dania głównego oraz deseru.

Antipasti (przystawka)
Carpaccio di Lingua al salsa verde
Carpaccio z ozorka wołowego podawane z zielonym sosem

La carne (danie główne)
Brasato al Barbera con puree e insalata di rucola
Wołowina przygotowana według Piemonkiego przepisu, długo marynowana i duszona w winie Barbera, podawana z puree i sałatką z rukoli

Desert (deser)
Bunet
Piemoncki deser według oryginalnej receptury, ciasto czekoladowe z nutą amaretto